If they return/Αν γυρίσουν -Θεατρικό για τη μετανάστευση από την Ελλάδα στις ΗΠΑ Project Identity Sponsored by the State Department of the United States of America

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» έλαβαν για ακόμη μία φορά μέρος στο Athens Model of the United Nations, έναν καθιερωμένο πια θεσμό στα πλαίσια του οποίου, μαθητές Λυκείου αναλαμβάνουν το δύσκολο ρόλο της εκπροσώπησης ενός κράτους ως διπλωμάτες. Η αποστολή του σχολείου μας οργανώθηκε στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας (Project) της Β Λυκείου και εκπροσώπησε δύο χώρες, την Αυστρία και την Παλαιστίνη. Οι «έφηβοι διπλωμάτες» του σχολείου μας ήταν οι μαθητές και μαθήτριες Καγιά Χριστίνα, Καγιά Κωνσταντίνα, Καραθανάσης Αθανάσιος, Ντάρα Μαρία, Χρονοπούλου Μαριάννα, Καπουτσή Ηιόνη, Μπακούρου Έρρικα, Μπακούρου Σπυριδένια Η ομάδα συμπληρώθηκε από τη μαθήτρια Λεβεντέρη Έλλη, η οποία ήταν μέλος της ομάδας των δημοσιογράφων του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών. Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας, κ. Αντώνιος Ελευθεράκης. Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν μία μοναδική εμπειρία ζωής καθώς κλήθηκαν να ασκήσουν την υψηλή τέχνη της διπλωματίας στην οποία διέπρεψαν. Σημαντικό επίσης στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου διεξάγονται αποκλειστικά στην Αγγλική Γλώσσα, της οποίας απαιτείται άριστη γνώση για να μπορέσει κανείς να ανταποκριθεί στο υψηλότατο επίπεδο . Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, Ευχόμαστε εμπειρίες σαν κι αυτές να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τις υποτρόφους του ιδρύματος Fulbright, κυρίες Sarah Cornette και Sia Kyriakakos, οι οποίες διδάσκουν Εικαστικά σε σχολεία των ΗΠΑ.

To ίδρυμα Fulbright ξεκίνησε τη δράση του το 1948 με σκοπό να προάγει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών και έκτοτε έχει δώσει εκατοντάδες υποτροφίες σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές.

Στο σχολείο μας παρακολούθησαν ένα μάθημα Εικαστικών στο οποίο οι μαθητές κατασκεύασαν τρισδιάστατες μάσκες. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαθεματικό μάθημα Αγγλικής Γλώσσας με θέμα την αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης στην αρχιτεκτονική των ΗΠΑ. Τέλος, εντυπωσιάστηκαν από το μάθημα της Τεχνολογίας στο οποίο οι μαθητές είχαν κατασκευάσει ένα δικό τους Ρομπότ και έναν υπόγειο σταθμό του Μετρό κάτω από ένα τρισδιάστατο αντίγραφο της Ακρόπολης. Οι δύο υπότροφοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας από μαθητές – τριες της Γ’ Γυμνασίου και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις υλικοτεχνικές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το σχολείο μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι δύο υπότροφοι συναντήθηκαν με το Γενικό Διευθυντή , κ. Σπύρο Ντάγκα καθώς και τις υπεύθυνες κ. Μακρίνα Τσιμρόγλου και κ. Ελευθερία Πετίνη. Τέλος, συναντήθηκαν με εκπαιδευτικούς και εντυπωσιάστηκαν από το ζήλο και την αφοσίωσή τους καθώς και από την άψογη υποδοχή και φιλοξενία.

Η επιλογή των εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία ως σχολείου πρότυπο για την εκπαιδευτική πρωτοπορία και καινοτομία αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς και ευελπιστούμε σε ανάλογες μελλοντικές συνεργασίες.

Σελίδα 1 από 22